Äntligen spårsnö! Balsam för kropp och själ i epidemitider.

Om du är i frivillig eller ofrivillig coronakarantän och fortfarande får gå ut, så passa på! Det är inte lämpligt att besöka gym, gallerian eller karatedojon med tanke på smittofaran. Risken finns således att du försoffas och det läggs årsringar runt magen. Men den stora fria naturen finns — naturligtvis — kvar och där är det gratis att motionera. Väl ute behöver du inte trängas eller kindpussas. Här följer en bildrapport från en vårvintervandring med spårsnö och vackra isfenomen. Kan du känna igen de olika tassavtrycken?

Först noterades ett par mindre djur. Den allestädes närvarande skatan, vars morgonpromenader kan spåras i detalj. Det verkar till exempel som att den varje morgon passerar komposten och soptunnan.Förutom spår, spillning, gnag och bök från olika djur så kan man komma över vackra konstverk och sköna vyer som ger balsam för själen.Ibland kan man hitta horn, fjädrar, skelett eller döda djur. Denna dag stötte vi på ett rådjursskelett.


Det finns mycket att lära av naturens spår, och dagar med spårsnö kan man med fördel ge sig ut för att upptäcka och lära sig mer om djurens beteende. För att det är roligt, spännande och för att bli en bättre överlevare. Och det ger välbehövlig motion och avkoppling i epidemitider. Glöm för all del inte bort att även i kristider eller i svåra stunder så finns naturen och dess skönhet runtomkring oss!

Små isflak skapar en böljande textur och ett klirrande vilsamt ljud.

Mer om friluftsliv:

Ett svar på ”Äntligen spårsnö! Balsam för kropp och själ i epidemitider.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *