Om Dr Prepper

Välkommen till bloggen där överlevnad, prepping, omställning och självhushållning möts! Där preppande avdramatiseras och visar sig vara en del av ett roligt, socialt och förnuftigt leverne. Du hittar bland annat reportage, trädgårdstips, pryltest och bokrecensioner. Många inlägg har medicinskt- eller hälsotema. Kuriosa och historiska perspektiv finner du också. Inläggen är årstidsanpassade och publiceras någon gång i månaden.

På dagarna framlever Dr Prepper ett stilla provinsiellt liv mitt i Sverige och mitt i livet med arbete, familj, friluftsliv, frisksport och odling. På nätterna sover han såvida han inte jobbar natt i sitt yrke som läkare, eller läser och skriver böcker. Han har nyligen skaffat sig ett ordentligt åretruntviste på landet som blivit hans nya bas. Han bygger också ett nätverk av likasinnade. Häng med på Dr Preppers resa!

Dr Prepper har alltid varit ute i naturen och intresserat sig för överlevnad och beredskap. Det är självklart för honom att ha en matkällare och lite kunskaper för sämre tider, liksom det var för de flesta för bara någon generation sedan. Övriga intressen är historia, yoga, totalförsvar och bågskytte.

Det är både klokt och roligt att utöva prepping och det är givande att sätta in det hela i perspektiv av historien och det stora hela; Hur vi än tänker så är vi ju inte de första. Dr Prepper hoppas kunna delge praktiska tips för nybörjaren och nya perspektiv för den mer erfarna. Och något inspirera alla!

I händelse av kris och dåliga tider hoppas Dr Prepper att både du och han snarare än att vara en belastning för andra kunna vara en resurs för nära och kära och för samhället i stort.

%d