Reklampaus

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Matsmart, Hemsol, Scandinavian Outdoor, Vimla, Glimja, Astrosweden och Skånska Byggvaror.

Dr Prepper är seriös, oberoende och — trots att han preppar inför vintern och atomvintern som en ekorre — emot konsumismen. Han återvinner och lagar saker och åker mest på hemester i naturen. Han värnar om planeten och vill inte späda på klimat- eller samhällskriser. Så du kan vara förvissad om att han gör reklam endast på den här sidan och bara för saker han tycker är bra och i linje med dessa värderingar. Naturligtvis!

Om du klickar på en annonslänk nedan och sedan genomför ett köp inom en månad så betalar annonsören en slant som bidrar till kostnaderna för bloggen. Dr Prepper kan fortsätta göra inlägg, du kan läsa och får förhoppningsvis grejer du är nöjd med. Är du trots allt emot detta så kan du hålla klickfingret i styr nedan eller blockera cookies och gå skadesfri genom processen.


Matsmart Här kan du handla mat billigt i andra sorteringens förpackningar eller med kort datum. Du hämtar ut ett färdigt paket. En tredjedel av all mat som produceras i världen äts inte upp utan förstörs. Nu kan du minska detta slöseri och få mer pengar över till att bygga upp ditt matförråd. Mycket mer smart kan det inte bli.


Hemsol hjälper dig på vägen att få till egen elproduktion hemmavid. Om inte annat kan du läsa på om solceller innan du bestämmer dig. Min anläggning tickade igång nyligen och den känslan… Nästa år blir det batterier och sedan kanske ödrift. Att kunna leva off-grid vid behov, det kallar jag beredskap det. 🙂

Hemsol.se grundades 2019 och är Sveriges ledande jämförelsetjänst för solcellsofferter. Genom HemSols smarta tjänst kan besökare med en enda offertförfrågan enkelt och kostnadsfritt hämta in 4 offerter på en solcellsanläggning.

På hemsidan kan besökare lära sig precis allt de behöver veta innan de bestämmer sig för att investera. Via en detaljerad solcellskalkyl kan den som är nyfiken med stor precision räkna ut vad just deras tak kan ge i form av avkastning och mängd producerad solenergi.

HemSol är ett välkänt varumärke i branschen. Idag har över 15 000 personer använt Hemsol.se för att samla in solcellsofferter. Hemsidan har hög synlighet i sökmotorernas sökresultat och hänvisas till frekvent som källa i Facebookgrupper och forum.


Scandinavian Outdoor Här hittar du kvalitetsprodukter hos ett företag med miljötänk. Det borde fler ha. Och friluftsutrustning behöver man om inte alltid, så ifall i viss mängd. Och har man rätt grejer så blir friluftslivet enklare och man behöver å andra sidan inte så många.


Vimla En del av Telenor (inte ett separat företag) och använder Telenors nät rakt av, ingen andrasorteringens täckning eller att man kommer i andra hand i nätet. Vänder sig till ungdomar som Dr Prepper. Han har använt dem några år nu och är supernöjd. En kul grej är att för varje person du värvar genom din personliga tipslänk så får båda tio kronor rabatt. Jag är nere på 40 kronor i månaden för mitt telefonabonnemang. Det är billigt. Maila mig så får du en länk av mig och vi båda får 10 kronor rabatt. 🙂 Just nu betalar du dessutom bara 20 kronor i månaden i fyra månader (exklusive tipslänksrabatten! Wow! 🙂


Glimja Här kan du köpa produkter som ett led i din plastbantning av kök, badrum och barnens rum. Undersökningar visar att just barnens rum är helt inpyrda med potentiellt hälsovådliga mjukgörare från plaster och annat. Känns onödigt, börja plastbanta! En mängd andra miljösmarta produkter hittar du också här.


Astrosweden Ett nätföretag för dig som behöver handla utrustning för friluftsliv, jakt, skytte, astronomi, ornitologi, mikroskopi och naturvetenskap. Vad mer kan du möjligen vara intresserad av? Trädgård, djurhållning och judodräkter, men i så fall får du vända dig någon annan stans! 🙂 Behöver du en ny bastu eller byggmaterial av hög kvalitet så kan du vända dig till:


Skånska byggvaror Ett svenskt företag som säljer bra grejer. Själv har jag bland annat köpt ett fint entretak som byggsats. Prima vara. Sätt igång och renovera och bygg tak över utegymmet, växthus, en smedja, bastu och grillplats. Då är du redo inför ”Den stora förenklingen” som kommer förr eller senare. Eller nja, nog redan pågår förresten. Och då blir det svårare att köpa grejer och investera i ett välfungerande off-grid.